Hjem

Om SykkelVIKU

Program

Billetter

Overnatting

Program

SykkelVIKU 2024 blir noe for stisyklisten enten det er nedover- eller bortoverrettede stier som er mest aktuelt, men det er ingen hemmelighet at du som er mest gira på nedoverrettede stier vil trives aller best her i Ringebu. Det er syklingen som får høyeste prioritet i årets program, på lik linje med tidligere år. Vi krydrer det hele med musikk på Arnemoen, afterbike, mat og sosialt nede i Landsbyen Ringebu.

Programmet for 2024 er ikke 100% spikret! Men mye er på plass og det kan du lese om her nede. NYHET i år er eget E-bike program, som gjelder kun for de som kjøper E-bike VIKUpass. Ved å klikke på «+» tegnet under hver programpost får du frem mer info! Med forbehold om små endringer. Endelig program og shuttleskjema er å finne på Paviljongen i Ringebu når festivalen er i gang. Det blir også sendt ut detaljert info til alle påmeldte i god tid før arrangementet, så følg med på mail.

Demoleverandører og distributører på årets VIKU blir VPG med Rocky Mountain, BC Sport med Transition og Flytsti med Whyte.

1.-4. august 2024

Foto: Movement Media

  Torsdag 1. august 

}

11:00 – 16:00

Hafjell

bikepark

Tur til Hafjell Bike Park for kidsa

Benjamin Plaisance blir med som instruktør

Påmelding kreves!

I samarbeid med Hafjell Bike Park inviteres alle med barnebillett til artig sykling i bygde løyper i et av Europas beste anlegg for utforsykling. Vi får med oss Benjamin Plaisance til å komme med gode råd og tips for å sykle godt i bygde løyper. Flere voksne fra SykkelVIKU blir med som ansvarlige.

NB! I Hafjell er det påbudt å sykle med fullface og det anbefales også å sykle med brynje/ryggbeskyttelse. Har du ikke egen fullface så blir det mulighet å melde i fra om dette ved påmelding slik at SykkelVIKU leier dette for deg.

Avreise 11.00 fra Ringebu, vi tildeler SykkelVIKU armbånd i bussen for barna som er påmeldte. Vi sykler sammen i Hafjell i ca 3 timer og reiser tilbake til Ringebu fra Hafjell 15.00. Det betyr at vi er tilbake i tide for å delta på Trolldalstoget for dem som ønsker det!

Foreldre kan bli med hvis ønskelig, men må da kjøpe heiskort og sørge for transport selv.

Mer info om påmelding til denne turen kommer på epost! Det er plass til alle barn som har meldt seg på til SykkelVIKU.

Dem som ikke ønsker å sykle i Hafjell har et tilbud om sykling i Trolldalen i Ringebu 14.00-17.oo denne dagen (se neste programpunkt).

}

12:00 – 15:00

Paviljongen

p

INFO

Innsjekk

Velkommen til SykkelVIKU 2024

Festivalarmbånd kan hentes i paviljongen

Paviljongen finner du på andre siden gata fra Sparebank1 (Hanstadgata 5) og Værfast (Hanstadgata 7)i Landsbyen Ringebu. Her deler vi ut festivalarmbånd og program. Du trenger ikke å skrive ut billetten, men vi ønsker at du viser frem billetten digitalt. Vi krysser av navnet ditt i lista. Billetten er personlig – i tilfelle du ikke får anledning til å dra på SykkelVIKU og ønsker å selge billetten din så må vi få bekreftet fra deg hvem som har overtatt billetten for å kunne gi ut festivalarmbånd til vedkommende.

I paviljongen kan du også sikre deg en SykkelVIKU t-skjorte og/eller caps. Kun Vipps betaling.

Det vil ikke bli solgt noen dagspass eller andre festivalpass underveis i SykkelVIKU. Det er kun forhåndspåmeldte som får plass.

}

14:00 – 17:00

trolldalen

-

FOR ALLE MED BILLETT TIL VIKU

Shuttle til stiene i Trolldalen

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Første shuttle 14.00 - siste shuttle 17.00

Torsdag er dagen du kan bli skikkelig godt kjent med stiene der stisyklingen i Ringebu startet for mange år siden. Vi shuttler Trolldalen hvor du finner «Originalen», «17-mai stien» og «Revskåra»  – alle turene tar ca 30 min fra toppen og ned til Ringebu sentrum. Disse turene er for alle med VIKUpass, både med og uten E-bike. 

Vi håper at så mange som mulig ønsker å delta på åpningsseremonien «Trolldalstoget». Vi shuttler alle opp til Trolldalen i slutten av dagen,  hvor vi sier velkommen til SykkelVIKU 2024 før vi sykler samlet ned til Ringebu.

Egen shuttlebuss og guide for barn/ungdom med barnebillett.

Bussene går fra gata ved Coop extra og dem går jevnt hele tiden så fort vi har fylt opp hengeren med sykler.

 

}

18:00

trolldalen

-

Åpning

Trolldalstoget!

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Siste shuttle klokken 17.30

Vi håper at så mange som mulig ønsker å delta på åpningsseremonien «Trolldalstoget». Vi shuttler alle opp til Trolldalen hvor vi sier velkommen til SykkelVIKU 2024 før vi sykler samlet ned til Ringebu.

Siste shuttlen til Trolldalen går 17.30!

}

18:00 – 21:00

VÆRFAST

Afterbike

Afterbike og middagsmuligheter på Værfast

Arrangert av Værfast

Digg mat for sultne syklister!

Værfast disker opp med digg mat for en sulten syklist! Her finner du også et stort utvalg av kald og varm drikke, både med og uten %.

Er stemningen god holdes det åpent lengre utover kvelden 🙂

Mat og drikke er ikke inkludert i festivalpasset.

Fredag 2. august

}

09:00 – 12:00

Paviljongen

p

INFO

Innsjekk

Velkommen til SykkelVIKU 2024

Festivalarmbånd kan hentes i paviljongen

Paviljongen finner på andre siden gata fra Sparebank1 (Hanstadgata 5) og Værfast (Hanstadgata 7) i Landsbyen Ringebu. Her deler vi ut festivalarmbånd og program. Du trenger ikke å skrive ut billetten, men vi ønsker at du viser frem billetten digitalt. Vi krysser av navnet ditt i lista. Billetten er personlig – i tilfelle du ikke får anledning til å dra på SykkelVIKU og ønsker å selge billetten din så må vi få bekreftet fra deg hvem som har overtatt billetten for å kunne gi ut festivalarmbånd til vedkommende.

I paviljongen kan du også sikre deg en SykkelVIKU t-skjorte og/eller caps. Kun Vipps betaling.

Det vil ikke bli solgt noen dagspass eller andre festivalpass underveis i SykkelVIKU. Det er kun forhåndspåmeldte som får plass.

}

10:00 – 15:00

trolldalen

-

950 m.o.h

Egen shuttle og guida turer for barn

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Varierte turer for kidsa

Med egne guider som tar seg av kidsa på SykkelVIKU så vil alle få oppleve både fjell- og skogssykling.

Vi starter og avslutter denne dagen på stiene i Trolldalen. Dette er favorittstiene til de lokale kidsa, med mest mulig nedover og minst mulig tråkking 😉

I dag er det også en lengre tur fra Måsåplassen, hvor vi sykler en artig og variert sti ned til Ringebu. Denne turen har noe tråkking, men mest nedoverbasert sykling å by på. Passer for alle nivåer. Vi stiller med flere voksne fra SykkelVIKU på denne turen slik at alle blir tatt vare på.

Oppmøte for alle turer er ved siden av Coop-bygget hvor alle shuttlebussene går i fra.

}

10:00 – 16:00

fra fjell til dal

-

950 m.o.h.

Guida stiturer med shuttle til start

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Faste avreisetider for bussene - påmeldingsturer

Fredagen på SykkelVIKU starter med 3 ulike påmeldningsturer, dette for å fordele alle deltagere på de tilgjengelige shuttlebussene. Det blir sendt ut et påmeldingsskjema til alle påmeldte i god tid før festivalen starter, mer info blir publisert om dette her etterhvert.

For alle med VIKUpass til SykkelVIKU

Noen av turene starter på ca 950 m.o.h og alle turer avsluttes nede i Ringebu som ligger på ca 200 m.oh

Vi skal ta deg med på noen skikkelige perler av stier. Vi er ute 3-4 timer på de første turene for de voksne denne dagen. Det vil si at det ikke er konstant nedover på disse turene, men at du også må regne med en del tråkking, både bortover og oppover. Vanlig stiutstyr er å anbefale.

Du har mulighet til å bli med på en kortere tur på slutten av dagen hvis du har lyst på mer sykling etter den første turen 🙂

Det kommer til å være faste avganger på bussene og oppmøte for alle turer er på gata ved siden av Coop Extra. Vi har med guider på alle turene. Stiene er ikke merket og det er ikke logget noen digitale ruter. Det betyr at det ikke er veldig enkelt å finne fram på egen hånd.

 

}

11:00 – 16:00

fra fjell til dal

E-BIKE GRUPPA

E-BIKE PROGRAM: Explore RingEbu

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Shuttle opp på fjellet - her venter Eventyret!

Kun for deg med E-BIKE VIKUpass

Vi starter dagen med shuttle opp på Ringebufjellet og tar deg med på  noen skikkelige perler av stier. Vi er ute så lenge batteriet holder og vi sykler artige stier som går både oppover og nedover. Turen avlsuttes nede i Ringebu.

}

11:00 – 14:00

ANESTIEN

KURS

Endurokurs med Benjamin Plaisance

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Bli en raskere og mer leken syklist i brattere terreng!

Benjamin er en råtass på sykkel og veldig flink til å instruere andre til å bli den beste versjonen av seg selv på sykkel 🙂

Kurset legges til Anestien (På Venabygdssiden av dalen) og det blir syklet helt ned til Frya. Stiene her er varierte og har mange fine steder for terping av teknikk. Stiene kan graderes som røde med innslag av svart, men du trenger ikke å være noen ekspert for å bli med på dette kurset – tanken er jo at du skal lære noe og bli en bedre syklist i litt brattere terreng.

Vi håper å se både kvinner og menn melde seg på til dette kurset.

10 plasser! Påmelding kreves og kurset er kun tilgjengelig for deg med VIKUpass (voksen). Det blir sendt ut en mail med mer info om påmelding.

Det blir tid til å henge seg på en guidet tur på slutten av dagen for deg som er med på kurs også.

}

14:30 – 16:30

RINGEBU

GOOD TIMES

Girls only tur

Arrangert av Værfast

Bli med på jentetur!

Astrid og Julia fra Værfast er guider på denne turen og kanskje dykker det opp gjesteguide…

Vi har ikke noe i mot å sykle sammen med gutta, i det hele tatt, men noen ganger er det veldig gøy å samle kun jenter for å kjøre sammen! Det blir garantert noe skravling, men det pleier også å bli pushet forbi noen barrierer når jentene heier hverandre fram!

Planen er å sykle Høstadliaekspressen. Med mulighet for å dele oss slik at noen sykler Bakkom hvis det er ønske om det.

}

17:00 – 21:00

VÆRFAST

Afterbike

Afterbike og burgerfest på Værfast

Arrangert av Værfast

Nyt god mat og drikke - preppet av gjeste(mester)kokk Bjørn Hettervik

Værfastburger er alltid en slager, med gjestekokk Bjørn Hettervik på besøk kan det nå episke nivåer. Noe du ikke vil gå glipp av med andre ord.

På Værfast kan du også kjøpe deg noe godt å drikke, både med og uten %.

Mat og drikke er ikke inkludert i VIKUpasset.

Det jobbes med busstilbud for transport hjem på kvelden for både syklist og sykkel,  for en overkommelig sum. Påmelding og mer info kommer!

}

21:00 – 23:00

Arnemoen Gard

Konsert

KONSERT på Arnemoen Gard

Arrangert av: Arnemoen Gard

Konsert på Arnemoen - artistslipp innen kort!

Per Ove Hagestuen skuffer aldri med sine bookinger på Arnemoen Gard. Vi har fått levert høykvalitets konserter hvert eneste år på SykkelVIKU.

Hvem som spiller fredag 2.8 2024 får dere info om innen kort.

Konsert er inkludert for deg med VIKUpass og det er bare å vise opp festivalbåndet ved inngang.

Les mer om Arnemoen Gard her.  Denne unike konsertaraenaen ligger kun 5-10 minutter (med sykkel) unna sentrum. Vi har kun hatt gode musikkopplevelser her og det ryktes om at musikknorge står i kø for å få spille her.

 

 

Lørdag 3. august

}

09:00-15:00

Fagerhøy

E-BIKE GRUPPA

E-BIKE PROGRAM: (H)EL dags stitur fra fjell til dal

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

E-BIKE himmelen

Denne turen er kun for deg med E-Bike VIKU pass, Vi sykler fra Fagerhøy til Ringebu, på varierte fjellstier. Dette er en heldagstur og det legges ikke opp til andre turer denne dagen.

Turen er med guider både i front og baktropp.

}

10:00 – 15:00

Nårkampen

.

1103 m.o.h

Egen shuttle og guida turer for barn

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Egne shuttleturer med guide for barn

Kidsa for prøve seg på noen nye stier i dag, sammen med lommekjente guider.

Vi starter med en lengre tur som går fra Nårkampen og helt ned i Ringebu. For dem som har plass for mer sykling i beina etter dette så vil det settes opp shuttle til Trolldalen. Her vil det også bli med voksne guider.

}

10:00-16:00

Fra fjell til dal

N

Påmeldingsturer

Guida stiturer med shuttle til start

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Faste avreisetider for bussene - Påmeldingsturer

– Endurodag – hele dagen – her er vi innom noen SVARTE stier i tillegg til stier som graderes som røde, så du bør være komfortabel med tekniske bratte stier og i tillegg være klar for litt ekstra tråkking. 

– Shuttledag – her er det lagt opp til fine 3 turer med faste avganger. Du velger selv om du ønsker å bli med på alle eller kun en/et par. Sørg for å være på plass ved shuttlebussene i god tid, avreise på oppsatt tidspunkt.

Det blir forhåndspåmelding til disse turene, med begrenset antall plasser for hver tur, for at vi skal få busslogistikken til å gå opp også i år 🙂 Mer info om påmelding blir sendt ut på mail i god tid før festivalen drar i gang.

Det kommer til å være faste avganger på bussene og oppmøte for alle turer er på gata ved siden av Coop. Extra. Stiene er ikke merket og det er ikke logget noen digitale ruter. Det betyr at det ikke er veldig enkelt å finne frem på egen hånd. Vi har derfor mer guider på alle turer.

 

}

17:00 – 21:00

VÆRFAST

Afterbike

Afterbike og BBQ på Værfast

Arrangert av Værfast

Nyt god mat og drikke og kanskje noen gode sykkelhistorier fra dagen

Værfast fyrer opp grillen!

På Værfast kan du også kjøpe deg noe godt å drikke, både med og uten %.

Mat og drikke er ikke inkludert i VIKUpasset.

Det jobbes med busstilbud for transport hjem på kvelden for både syklist og sykkel,  for en overkommelig sum. Påmelding og mer info kommer!

}

21:00 – 23:00

Arnemoen Gard

Konsert

KONSERT på Arnemoen Gard

Arrangert av: Arnemoen Gard

Nyt god musikk på den fineste konsertarenaen vi vet om!

Etter en lang dag på sykkel er det fint å komme opp til Arnemoen Gard for god musikk og kanskje noe godt i glasset.

Per Ove Hagestuen skuffer aldri med sine bookinger på Arnemoen Gard. Vi har fått levert høykvalitets konserter hvert eneste år på SykkelVIKU.

Hvem som spiller lørdag 3.8 2024 får dere info om innen kort.

Konsert er inkludert for deg med VIKUpass og det er bare å vise opp festivalbåndet ved inngang.

Les mer om Arnemoen Gard her.  Denne unike konsertaraenaen ligger kun 5-10 minutter (med sykkel) unna sentrum. Vi har kun hatt gode musikkopplevelser her og det ryktes om at musikknorge står i kø for å få spille her.

Søndag 4. august

}

10:00 – 15:00

Måsåplassen

-

900 m.o.h

Egen shuttle og guida turer for barn

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Egne shuttleturer for barna

Vi legger opp til en felles tur fra Måsåplassen fra morgenen og vi rekker ned til start på Landsby DH (nyhet i fjor, med god stemning både i og på siden av løypa) for den som vil være med enten som deltager eller publikum. Mer info i programmet nedenfor.

Vi legger også opp til et par shuttleturer til Trolldalen for deg som helst bare vil sykle mest mulig sti denne dagen. Alle turene er sammen med voksne guider fra SykkelVIKU.

}

10.00-15.00

din favorittsti

-

950 m.o.h

Guida stiturer med shuttle til start

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

Faste avreisetider for bussene

Ikke syklet nok sier du? da har du sjansen til å få enda en fin dag på to hjul i dag 😀 Kanskje det er en sti som du digger ekstra mye, eller en du ikke rakk her om dagen, med på programmet?

Her har vi ikke noen påmelding, men det må eventuelt påregnes noe venting for å få busskabalen til å gå opp. Mulighet for å rekke 2 turer.

Glem ikke at du også kan melde deg på til Landsby DH (Nyhet på programmet i fjor, med god stemning!). Første start 13.00 og vi regner med å være ferdig med hele konkurransen til 15.00. Mer info i neste programpunkt. 

Det kommer til å være faste avganger på bussene og oppmøte for alle turer er på gata ved siden av Coop Extra. Stiene er ikke merket og det er ikke logget noen digitale ruter. Det betyr at det ikke er veldig enkelt å finne frem på egen hånd. Vi har derfor med guider på alle turer.

}

11.00-15.00

Venabygdsfjellet-Ringebu

E-BIKE GRUPPA

E-BIKE PROGRAM: Venabygdsfjellet ned til Ringebu

Arrangert av Ringebu Sykkelgruppe

E-BIKE tur fra fjell til dal

Denne turen er kun for deg med E-BIKE VIKUpass.

Ikke syklet nok sier du? da har du sjansen til å få enda en fin dag på to hjul i dag 😀

Vi shuttler opp til Venabygdsfjellet og sykler på varierte, veldig artige stier ned til Ringebu igjen. Noe opp, noe bortover og selvsagt masse nedover.

NB! Blir du med på denne turen så rekker du ikke å bli med på Landsby DH som starter 13.00 (Felles avreise/trilletur 12.45 fra Værfast)

Det kommer til å være faste avganger på bussene og oppmøte for alle turer er på gata ved siden av Coop Extra. Stiene er ikke merket og det er ikke logget noen digitale ruter. Det betyr at det ikke er veldig enkelt å finne frem på egen hånd. Vi har derfor med guider på alle turer.

}

13.00-15.00

Landsbyen ringebu

Landsby DH

Landsby DH!

Arrangert av Værfast

Lavterskel sykkelkonkurranse - bli med som deltager eller publikum!

Landsby DH!

Bli med på sykkelkonkurranse, inspirert av fenomentet «Urban DH». I Ringebu sykles det på en god miks av sti, asfalt og grus i en relativt kort løype (tidsbruk ca 1 minutt og 20-40 sek). Vi kjører dame, herre, kids klasser og egen E-BIKE klasse . Fine premier og ikke minst heder og ære. 

Åpent kun for deltagere på SykkelVIKU. Påmelding inne på Værfast i løpet av helgen og senest 10.00 søndag (lister kommer til å sitte oppe for å skrive seg selv på). 

Konkurransen starter 13.00 og vi sykler samlet fra Værfast 12.45 opp til start. Vi går gjennom løypa på tur opp. Det blir kun 1 run og tidene blir ikke offentliggjort før siste person har kommet i mål. 

Premieutdeling utenfor Værfast rett etterpå. 

Være med?

Vil du kjøpe VIKUpass til SykkelVIKU gjør du det her: